//Els vídeos d'stop-motion que ens agraden//


diumenge, 13 de febrer del 2011

Fantastic Mr Fox

Fantastic Mr Fox és una pel.lícula de Wes Anderson basada en el llibre del mateix títol que Roald Dahl va escriure el 1970. Feta íntegrament en un stopmotion totalment artesanal i preciosista, aquesta pel.lícula del 2009 presenta una història amb múltiples nivells de lectura, anant molt més enllà de la faula d'animals que aparenta.


Però tornem a l'animació: per a Fantastic Mr Fox, Anderson va realitzar les figures dels personatges amb pèl real d'animal, i va gravar les veus dels actors (entre ells George Clooney o Meryl Streep) conjuntament i en un espai natural, en comptes de l'estudi i les gravacions individualitzades habituals. D'aquesta manera, augmentà el realisme de les escenes, afavorint que els actors es moguessin i gesticulessin com els seus personatges en l'entorn que els seria propi. Contrastant amb aquest realisme, la pel.lícula fou enregistradada majoritàriament en 12 fotogrames per segon (per ser exactes, eren 24fot/s però cada imatge estava duplicada), és a dir, la meitat del que és habitual, reforçant visualment el vessant artesanal d'aquesta tècnica.

El resultat: 5.229 preses, 621.450 fotogrames, continguts amb missatge i una pel.lícula gens simplista en cap sentit, absolutament recomanable per a totes les edats.


2 comentaris:

  1. L'unic que habia llegit sobre Road Dahl és el famós llibre de Matilda, però la veritat que aquest relat també té molt bona pinta!

    ResponElimina